Aktivnosti

Joga s Tamaro

Ravnovesje telesa in duha

Dobrobit joge za telo in duha je dokazana. Ni pomembno, ali jo prakticirate vsak dan ali želite jogo končno poskusiti med sproščenim dopustom – za vas imamo prostor, ki je narejen za jogo. Jezero se prebuja z jutranjimi sončnimi žarki, ozračje je umirjeno in kar kliče po meditiranju. Če jogo že poznate, vam je terasa ob jezeru na voljo. Če potrebujete vodeno vadbo, imamo pravo osebo za vas!

Joga na Jasni
Play Video
Supanje na Jasni

SUPanje

Trening ravnotežja

e – kolesarjenje

Brez napora do naravnih lepot

Kranjska Gora je znana po odlično urejenih kolesarskih poteh. Za daljše izlete priporočamo najem e-kolesa, s katerim boste zlahka dosegli tudi bolj oddaljene kotičke regije. Obiščite Belopeška jezera na italijanski strani ali se brez veliko truda povzpnite na Vršič ali Tromejo. Preživite čudovit dan v naravi in ob tem ostanite dovolj spočiti za večerna druženja.

e kolesarjenje na Jasni
Digitalna detoksikacija na Jasni

Digitalna detoksikacija

Najbolši način za odstranitev stresa

Osnova vseh modernih programov za razstrupljanje in boljše počutje je izklop vaših digitalnih pripomočkov. Vsaj za nekaj dni si privoščite popolni odklop. Iz svojega življenja izločite stres, ki ga povzroča potreba po stalni informiranosti. Povežite se s partnerjem in družino, popolnoma se sprostite in uživajte v čarobnosti sedanjega trenutk.

Športni programi

Aktivno med prostim časom

Izbira športnih aktivnosti je velika. Glede na voljo in telesno pripravljenost boste zlahka izbrali pravo zase. Hribi kličejo pohodnike, planince in plezalce. Poleti je pribljubljeno kolesarjenje, tudi z e-kolesi. Pozimi je Kranjska Gora center zimskih športov. Kondicijske vadbe in vaje za oblikovanje telesa pa ne poznajo letnih časov. Po želji se programi izvajajo pod vodstvom osebnih trenerjev in gorskih vodnikov.

Pohodi v okolici Jasne
Čiščenje telesa in energetsko čiščenje

Čiščenje telesa in energetsko čiščenje

Dobro za telo je dobro za duha

Aktualni programi vključujejo obsežno védenje o zdravi prehrani. Med sodobnimi programi za izboljšanje počutja so: postenje z naravnimi sokovi, gozdne kopeli (po japonskem konceptu shinrin yoku), objemanje dreves in bosa hoja, vaje na energijskih točkah. Za umiritev in preporod so najboljše posebne dihalne tehnike ter transcedentalna meditacija. V nekatere programe lahko vključimo tudi najmlajše, eden najbolj priljubljenih je alpska joga. Vsi programi se izvajajo pod vodstvom nutricistov, učiteljev joge, meditacije in osebnostne rasti.

Spoznavanje narave

Igrivo odkrivanje pomena povezave človeka z naravo

Večina nas v naravi preživi premalo časa. Okolje, kot ga ponuja Jasna, omogoča spoznavanje rastlin, živali, gozda, gora, reke in jezera (nabiranje gozdnih plodov, zdravilnih rastlin, opazovanje ptic in živali, ribarjenje…). Ponudimo lahko uvod v preživetje v naravi ali organiziramo družinske dogodivščine v naravi in skupinske igre. Priljubljeni so taborniški večeri s kurjenjem ognja in peko hrane, pogovori ob ognju in s petjem ob kitari. Posebnen doživljaj pa je pohod v temi – z baterijskimi svetilkami ali ob soju bakel. Izvedbo varnega programa zagotavlja vodstvo tabornikov in gorskih vodnikov.

Spoznavanje narave na Jasni