Aktivnosti

Smučanje

Zasnežene strmine

Smučanje Krajnska gora
Tek na smučeh

Tek na smučeh

Bele planjave

Dobro pripravljene in skrbno vzdrževanje proge se raztezajo v dolžini 40 kilometrov, iz središča Kranjske Gore, mimo Zelencev v dolino Tamar. Urejene tekaške proge so tudi v Mojstrani in v Zgornji Radovni. Kondicijsko zahteven je tek od Rateč do Tamarja z 260 višinskih metrov vzpona. Vsi s preveč večerne energije pa se podajte na nočni tek po osvetljenem travniku za hotelom Kompas v Kranjski Gori.

Zimski sprehodi

Pohod do naravnih lepot

Zasnežena pokrajina ima zagotovo svoj čar. Lahko si zadate pohod po utrjenih poteh, do priljubljenih ciljev kot so Krnica, Tromeja, dolina Tamar ali Belopeška jezera. Ali pa si nataknite krplje, ki omogočajo neovirano gibanje po celem snegu. Pospremili vas bomo na dnevno ali nočno avanturo. Z naglavno lučko in krpljami lahko na snegu občudujete sončni zahod in polno luno, ki sta najlepša v zasneženi divjini.

Zimski sprehodi na Jasni
Sankanje na Jasni

Sankanje in nočno sankanje

Zabaven spust po strmini

Obudite otroka v sebi in se v terenskem vozilu popeljite na vrh hriba! Odriv in … že uživate v naravi, ki drvi mimo vas. Sankanje je skoraj pozabljena zabava, ki je primerna za vso družino. Posebno doživetje je nočno sankanje, ko v soju bakel drvite po urejenih in osvetljenih sankaških progah!

Turno smučanje in ledno plezanje

Neokrnjena narava na dosegu roke

Če vam je smučanje po še nedotaknjenem snegu neprecenljivo, pridite v Kranjsko Goro. Na tem območju namreč najdemo najbolj priljubljene turno-smučarske cilje v Sloveniji: smuk iz Mojstrovke, Kotovega sedla ali za Cmirom. Turo lahko prilagodimo vašim izkušnjam in kondicijski pripravljenosti.

Adrenalinski zasvojenci morajo vsaj enkrat v življenju premagati Luciferja. Tokrat ne govorimo o hudiču, pač pa o zaledenelem slapu v Gozd Martuljku. Začetniki pa se lahko preizkusite v soteski Mlačca v Mojstrani. Ledno-plezalni center ponuja varovanje, vodnike in izposojo opreme.

Turno smučanje
Curling

Curling v Planici

Ekipni duh vedno zmaga

Curling je izvrsten način rekreacije, druženja in učenja novih veščin. V moštveni igri na ledu igralci podajajo svoje kamne v tarčo, na drugi strani ledene steze. Ledena steza za curling se nahaja v snežnem tunelu Nordijskega centra Planica, kjer vladajo prave zimske razmere od aprila pa do konca jeseni, z notranjo temperaturo zraka okoli -2°C. Ledena steza za curling ni namenjena zgolj tekmovalcem – zberite ekipo (do 8 oseb) in si rezervirajte svoj termin.

Spoznavanje narave

Igrivo odkrivanje pomena povezave človeka z naravo

Večina nas v naravi preživi premalo časa. Okolje, kot ga ponuja Jasna, omogoča spoznavanje rastlin, živali, gozda, gora, reke in jezera (nabiranje gozdnih plodov, zdravilnih rastlin, opazovanje ptic in živali, ribarjenje…). Ponudimo lahko uvod v preživetje v naravi ali organiziramo družinske dogodivščine v naravi in skupinske igre. Priljubljeni so taborniški večeri s kurjenjem ognja in peko hrane, pogovori ob ognju in s petjem ob kitari. Posebnen doživljaj pa je pohod v temi – z baterijskimi svetilkami ali ob soju bakel. Izvedbo varnega programa zagotavlja vodstvo tabornikov in gorskih vodnikov.

Spoznavanje narave na Jasni