Doživetja

Pohod z baklami

Za skupine in družine, ob predhodni najavi, organiziramo nočne pohode z bio baklami. Najbolj priljubljen je pohod z Jasne proti centru Kranjske Gore – vključno s sprehodom skozi ozke uličice naše najlepše alpske vasice. Pohod zaključite v Alpski vasi, kjer se za hojo in trud nagradite s toplim čajem. Po želji lahko organiziramo tudi daljše pohode, vse do doline Tamar. Ta izlet je najlepši ob polni luni.

Opazovanje zvezd

Poseben čar opazovanja okolice omogoča popolna tema ali noč v mesečini. Na Jasni je ob nočeh brez luninega sija tema res popolna. Kar je dobro – za nočne živali in za nas, nočne opazovalce. Ker svetlobno onesnaženje s Padske nižine Jasne ne doseže, so ustvarjeni idealni pogoji za opazovanje zvezd. Po želji organiziramo razlago astronoma. Zvezde lahko opazujete udobno z balkona vašega apartmaja ali z razglednega stolpa ob jezeru.

Drsanje

Kranjska Gora z okolico ponuja obilo možnosti zimskih aktivnosti. Eno najbolj priljubljenih je drsanje. Zapodite se po umetnem drsališču na trgu. Še posebej romantično je večerno drsanje. Starši se lahko dodobra nasmučate, medtem ko se otroci družijo na drsališču. Drsališče z najlepšo panoramo pa je seveda pred našimi vrati – jezero Jasna, ki pozimi služi kot naravno drsališče.
Drsanje na jezeru Jasna
Apartmaji na Jasni in kip Kozoroga Zima

V družbi kozoroga

Ko se na Jasni znoči, se prebudijo nočne živali in okoli jezera zaplešejo skrivnostne sence. To je pravi trenutek za družinsko večerno branje pravljic pod zvezdami. Prinesite svojo najljubšo knjigo, sedite k Zlatorogu ob jezeru Jasna in uživajte v družinskem druženju. Mali in veliki otroci lahko prijetno druženje zaključijo ob ognju, s peko penic in s toplim čajem.

Advent na Jasni

Prazniki in praznovanja so na Jasni pomembna tradicija. Kranjska Gora je decembra najlepša, razsvetljena s prazničnimi lučkami. V adventnem času pa se trudimo polepšati tudi Jasna Chalet Resort in okolico. Predlagamo, da posvojite svoje adventno drevesce – izberite drevo ob jezeru in ga okrasite z lesenimi ali papirnatimi okraski, ki jih prinesete od doma ali izdelate pri nas. Tako bo vaš oddih pustil prazničen pečat.