Aktivnosti

Smučanje

Zasnežene strmine

Smučanje Krajnska gora
Tek na smučeh

Tek na smučeh

Bele planjave

Dobro pripravljene in skrbno vzdrževanje proge se raztezajo v dolžini 40 kilometrov, iz središča Kranjske Gore, mimo Zelencev v dolino Tamar. Urejene tekaške proge so tudi v Mojstrani in v Zgornji Radovni. Kondicijsko zahteven je tek od Rateč do Tamarja z 260 višinskih metrov vzpona. Vsi s preveč večerne energije pa se podajte na nočni tek po osvetljenem travniku za hotelom Kompas v Kranjski Gori.

Zimski sprehodi

Pohod do naravnih lepot

Zasnežena pokrajina ima zagotovo svoj čar. Lahko si zadate pohod po utrjenih poteh, do priljubljenih ciljev kot so Krnica, Tromeja, dolina Tamar ali Belopeška jezera. Ali pa si nataknite krplje, ki omogočajo neovirano gibanje po celem snegu. Pospremili vas bomo na dnevno ali nočno avanturo. Z naglavno lučko in krpljami lahko na snegu občudujete sončni zahod in polno luno, ki sta najlepša v zasneženi divjini.

Zimski sprehodi na Jasni
Sankanje na Jasni

Sankanje in nočno sankanje

Zabaven spust po strmini

Obudite otroka v sebi in se v terenskem vozilu popeljite na vrh hriba! Odriv in … že uživate v naravi, ki drvi mimo vas. Sankanje je skoraj pozabljena zabava, ki je primerna za vso družino. Posebno doživetje je nočno sankanje, ko v soju bakel drvite po urejenih in osvetljenih sankaških progah!

Turno smučanje in ledno plezanje

Neokrnjena narava na dosegu roke

Če vam je smučanje po še nedotaknjenem snegu neprecenljivo, pridite v Kranjsko Goro. Na tem območju namreč najdemo najbolj priljubljene turno-smučarske cilje v Sloveniji: smuk iz Mojstrovke, Kotovega sedla ali za Cmirom. Turo lahko prilagodimo vašim izkušnjam in kondicijski pripravljenosti.

Adrenalinski zasvojenci morajo vsaj enkrat v življenju premagati Luciferja. Tokrat ne govorimo o hudiču, pač pa o zaledenelem slapu v Gozd Martuljku. Začetniki pa se lahko preizkusite v soteski Mlačca v Mojstrani. Ledno-plezalni center ponuja varovanje, vodnike in izposojo opreme.

Turno smučanje
Curling

Curling v Planici

Ekipni duh vedno zmaga

Curling je izvrsten način rekreacije, druženja in učenja novih veščin. V moštveni igri na ledu igralci podajajo svoje kamne v tarčo, na drugi strani ledene steze. Ledena steza za curling se nahaja v snežnem tunelu Nordijskega centra Planica, kjer vladajo prave zimske razmere od aprila pa do konca jeseni, z notranjo temperaturo zraka okoli -2°C. Ledena steza za curling ni namenjena zgolj tekmovalcem – zberite ekipo (do 8 oseb) in si rezervirajte svoj termin.

Spoznavanje narave

Igrivo odkrivanje pomena povezave človeka z naravo

Večina nas v naravi preživi premalo časa. Okolje, kot ga ponuja Jasna, omogoča spoznavanje rastlin, živali, gozda, gora, reke in jezera (nabiranje gozdnih plodov, zdravilnih rastlin, opazovanje ptic in živali, ribarjenje…). Ponudimo lahko uvod v preživetje v naravi ali organiziramo družinske dogodivščine v naravi in skupinske igre. Priljubljeni so taborniški večeri s kurjenjem ognja in peko hrane, pogovori ob ognju in s petjem ob kitari. Posebnen doživljaj pa je pohod v temi – z baterijskimi svetilkami ali ob soju bakel. Izvedbo varnega programa zagotavlja vodstvo tabornikov in gorskih vodnikov.

Spoznavanje narave na Jasni
Hišna pravila
 • Gostje so dolžni upoštevati hišni red.
 • Apartmaji JCR imajo ves čas pravico preverjati spoštovanje hišnega reda.
 • Če gostje povzročijo škodo na hiši ali opremi, morajo nastalo škodo kriti in plačati izgubo dohodka zaradi povzročene škode.
 • Plačila je potrebno opraviti vnaprej, tudi kadar gostje podaljšajo bivanje.
 • Rezervacijo gost lahko odpove najmanj 14 dni pred prihodom, sicer se zaračuna polno bivanje.
 • Apartmaje se lahko uporablja od 15. ure na dan Prihoda ter do 11. ure na dan odhoda.
 • Odjava (check-out) je do 11. ure.
 • Prosimo, da ne povzročate hrupa od 22. ure zvečer do 8. ure zjutraj.
 • Apartmaji JCR niso odgovorni za poškodbe gostov.
 • Apartmaji JCR niso odgovorni za denar in osebne stvari gostov.
 • Prepovedano kajenje v apartmajih JCR, uredba slovenske zakonodaje UL RS št. 60/07.
 • Nagibanje skozi okna ter kajenje na oknih v apartmajih JCR ni dovoljeno.
 • Prepovedano vsakršno posedovanje ali uporaba mamil, orožja in vnetljivih ali eksplozivnih snovi v apartmajih JCR.
 • Gostje so dolžni biti spodobni in spoštljivi do drugih gostov.
 • Vstop osebam, ki niso gostje apartmajev JCR, ni dovoljen.
 • Iz apartmajev ni dovoljeno odnašati inventarja (blazine, brisače itd.)
 • Za čiščenje tal, miz, obutve, ... ni dovoljeno uporabljati brisač.
 • V primeru poškodb, nedelujoče ali poškodovane opreme v apartmaju, nas prosim obvestite.
 • Stanovanje pustite v enakem stanju, kot je bilo (očiščeno in nepoškodovano).
 • Prosimo, da ob odhodu iz apartmaja Izklopite vse električne naprave (TV, klimatsko napravo, ...) ter luči.
 • Klici v sili:
  - POLICIJA  113
  - GASILCI    112
  - Nujna tel. številka Jasna Chalet Resort: 0038641903090

Želimo vam prijetno bivanje.

Pogosto zastavljena vprašanja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.